joi, 29 mai 2008

Nora Marta Micu

La mine in curte

Fara alte cuvinte.



Sa se plimbe cu vaporul... poporul.

Vorba lui Tomita, alta rima n-am gasit. Pentru cine se intreaba ce face vaporasul din Herastrau in perioada hibernala. Iata ! (are si aer conditionat).


Ce-am vazut azi la metrou 28.05.2008

Am coborat din trenul de la Pipera venind exact la Piata Victoriei. Cine merge cu metroul, mai ales pe la ora 18.30, stie ce balamuc este pe platforma aia care face legatura intre rute. Ei bine exact in capul peronului unde am coborat si eu erau nu mai putin de 4 francezi, 2 cupluri cam la 60 de ani (dar aratau de 50), care se uitau cand la o hartie cand in sus, in directia pasarelei care ducea la celalalt peron. Nu asta era importan si nici faptul ca placutele de indrumare in metroul nostru sunt ca si inexistente. Ineteresant era modul in care se uitau. Toti aveau aceeasi mecla: buza superioara ridicata peste dinti, cu narile desfacute, parca adulmecau si cu ochi holbati si speriati de parca dinpre pasarela venea meteoritul care urma sa distruga pamantul.
Si ca drept dovada ca este greu sa te descuric la noi la metrou dupa vreo 5 minute au aparut pe peronul catre Republica. La fel de dezorientati, dar probabil ceva mai linistiti pentru ca stiau ca sunt pe drumul cel bun. Au trecut vreo 8 minute si nu a venit nimic iar francezii nostri au inceput sa se uite cu teama de jur imprejur. Peronul vuia de lume. In plus femeia de la megafon a anuntat plictisita ca trenul in directia Gara de Nord va intarzia 2 minute, moment in care astia au inceput sa se uite dezorientati de jur imprejur doar, doar vor surprinde vreo reactie pe fata calatorilor ca sa priceapa si ei putin din ce a vrut aia sa zica.
In fine, cam asta e cu metroul (au, si ce putea a pisat la Pipera), dar mai important este ca indiferent cine va fi primar dupa 8 iunie va face strazi suspendate.

miercuri, 28 mai 2008

Adica ce vrea sa zica?

(Inca) Mai traiti? Bineeeee...
Eu cred ca el intreaba el raspune, in conditiile in care tot el e si primar. Cam asa ar arata scena:

Primarul (cu gura plina): Mai traiti?
Poporul (fara dinti in gura, dar optimist, totusi lesinat): Îhî!
Primarul (lingandu-si niste sos de pe degete): Bineeee... Deci se poate.


Am senzatia ca e un crescator care isi intreaba furnizile cum o mai duc, cu gura lipita de gaura de la borcan. Mare om, Poteras.

Ciorba cu Danone.

Niciun patron de fabrica de conserve sau de mezeluri nu isi hraneste copiii cu produsele pe care le fabrica si/sau le ambaleaza. Cica aia micii merita ce-i mai bun si natural.
Cu toate astea in reclamele la mezeluri, conserve, iaurturi, branzeturi sau alte alimente semipreparate si ambalate, protagonistii plini de veselie sunt copiii. Pe felia de paine a micutului cade din cer, tremurand sub greutatea carnurilor apetisante, o felie de salam Victoria. Dimineata tatal pergateste micutului o chifla cu salata si ceafa de porc. Fetita abia silabisete Sssalam Sssassesc. Asa se va face mare. Copiii bat mingea pe strada, iar in burta vitaminele colcaie emanand energie, timp in care mezelarul sef se duce plin de zambet la serviciu.
Cascavalul din cel mai fin lapte are efecte afrodisiace asupra alor mici - ca sa ii intre in gratii, ea ii cere lu' ma-sa sai-i faca sandvici cu cascaval ca al lui, iar el le mananca dupa care o lasa cu trotineta. Asa iubesc barbatii - o lasa sa ii ia vehicolul.
Intr-o bucatarie mobilata ultimul racnet o familie de tarani (adica metlteni) fac ciorba. Copilul se joaca pe jos fara sa aibe cea mai mica grija. Normal, mama lui face ciorba cu smantana de la Danone, care se topeste ca la ma-sa acasa (numai ei i se topeste), iar babratul o chestioneaza. Ce vreti mai domestic de atat? Ce poti sa mai vrei de la viata de familist? Ciorba cu Danone.

luni, 26 mai 2008

Eurovision

Nu ma pot abtine, vorba alora de la "FARA ZAHAR". Am stat ca o gospodina stoica si am privit bovin la "contestul" Eurovision. A impresionat prin slaba calitate. Dar din ce in ce mai slaba. Avand in vedere ca anul trecut premiul a fost acordat (sau a fost castigat?) pe motive de minoritati sexuale i-a incurajat pe concurentii acestei editii sa cante mai prost pe principiul "pai daca a luat scroafa aia eu de ce nu as putea?". La fel au gandit si cei doi care au reprezentat Romania. El era cu blugi si cu sacou elegant, ba mai avea si un papion descheiat la gat, de parca venea de la sindrofie si, din graba, sa nu-l prinda barbatul lui Nico (ea) a tras pe el o pereche de jeans-i. Ea,perfecta! Perfecta pentru o cantareata de restaurant cu pretentii mai mari decat Jaristea. Pretentii artistice nu culinare. In fine, norocul lor ca s-au facut de caca primii si lumea a mai uitat. Nasol a fost ca imediat dupa ce si ultimul s-a produs pe scena, ne tot aminteau cat de slabi au fost. Nu au fost singurii. S-a trecut la vot timp in care eu cascam. God evening, bon soir, dobri vecer, buna seara, Belgrad ! Rand pe rand au aparut tot soiul de mecle care imparteau in numele poporului cele 12 puncte. Comentatorul televiziunii romane (libere), mai adormit decat paream eu ca sunt, ne-a intoxicat cu "mda"-uri dupa fiecare vot evident acordat din alte motive decat am fis fost tentati sa credem daca nu eram obisnuiti. Belarus voteaza Rusia, Rusia pe Ukraina, Ukraina pe Rusia, Georgia pe Rusia, etc. Norvegia voteaza Suedia, Suedia pe Danemarka, Danemarka pe Islanda, Islanda pe Suedia (hopaaa...) iar fostele state iugoslave tot cam asa si-au impartit voturile. Aceleasi plescaituri plictisite si de la teve si de la mine. Era firesc, totusi. Vine si randul Moldovei sa voteze. Ei, cu cine puteau sa voteze ei daca nu cu patria mama, adica pe Nico si Vlad (de ea am mai auzit, vesnic candidata la ceva, dar de el nu stiu nimic)? Din Spania cele "duz poan'" se duc la ... Romania. Ghinionul nostru s-a numit Italia. Adica faptul ca nu au votat si italienii. Sau dormeam eu atunci? Cand s-a votata in Spania s-a trezit si comentatorul nostru si plin de avant declara ca "avem 12 puncte de la publicul spaniol". Asta a pus capac. Adica sovieticii se voteaza intre ei, nordicii la fel, tot asa si slavii, dar pe noi ne voteaza poporul spaniol. Nici macar nu a avut bunul simt, ca dupa atata tz-tz-iala din buze sa recunoasca cine ne-a votat. Pai tot asa a castigat si marele tenor, Costel Busuioc, concursul ala de talie mondiala desfasurat la sate.
In final, femeia si barbatul care au reprezentat Romania se pot declara satisfacuti cu cat au luat si trebuie sa multumeasca poporului spaniol, iubitor de Costel Busuioc, care tot asa a castigat concursul, cu largul concurs al poporului spaniol, partea vorbitoare rromana. Daca nu erau astia luam un frumos loc ... ultimul. Si ce mi-ar mai fi placut. Merita un prin screen momentul in care Romania era pe ultimul loc cu un bagaj rotund de puncte - 0. Cam asta le e valoarea. Poate realizeaza si ei.