joi, 8 noiembrie 2007

De bun simt


TE-AI SATURAT SA FII PRIVIT CA OAIA NEAGRA A EUROPEI? (Probabil ca apoi trebuie sa dai click acolo ca sa te mai albesti)
Raspunsul meu: Nu, m-am obisnuit.

Sa promovam uninominalul


Cica: Te-ai saturat sa-i vezi dormind? UNINOMINALUL E SOLUTIA!
Eu m-am saturat sa-i vad.
La godac pe site oficial scrie: "DUPA ABSOLVIREA DIVERSELOR CLASE DE SCOALA PRIMARA". Eu nu inteleg. Adica cum "DIVERSELOR". A facut si altele in afara de cele 4? Ce era asa divers, mai ales pe vremea lui si mai ales la Barca?

marți, 6 noiembrie 2007

Cu șotrocarii-n Cizma


Lume, lume! Ce mai agitatie! Ce zarva in tara! Ce se mai zbate domnu' presedinte. Cum l-a apucat pe dansul dragostea de balaoachesi! Cate picioare-n carca i-a mai carat lui Tariceanu din cauza lui Mailat. Cate degete mijlocii a aratat el in intimitatea cockpit-ului masinii sale catre Palatul Victoria. Si cate si mai cate...
Ca de fiecare daca trebuie sa se intample ceva dureros, cu rasunet, pentru ca noi sa vedem problema. Cainele omoara japonezul care poza sediul Guvernului. In loc sa le faca adaposturi civilizate ii omoram. Soldatii romani din desert care se comporta ca la Grand Bazar in Istambul, sau ca japonezii scapati pe strazi cu aparate foto destepte, uitand ca se afla intr-o tabara militara americana, sunt arestati iar ministrul de externe de atunci, bun, ce-i drept, dar si pe placul lui Chel de sus, in loc sa isi anunte seful ierarhic, primul ministru, face raportul la marinar pentru ca sa se mire apoi restul lumii ca nu stie Tariceanu pe ce lume se afla.
Am vazut la stiri cum o lacrima sarata din ochiul ala bun al lui Basescu s-a scurs pe maneca soioasa a unui tigan batran, pitoresc, scapat de holocaust. Ba mai mult, le-a mai zis si ceva pe limba lor. Ati vazut ca nu are nimic cu tiganii. Ce dovada mai vie va trebuie? Era si omul nervos atunci cand tiganca aia imputita... pardon, ziarista aia jegoasa, ii baga microfonul pe sub nara. Trebuie sa il intelegem.
Ultimele evenimente petrecute in Italia, dar nu cele din urma, nu au facut altceva decat sa intareasca atitudinea concilianta a Basescului din ultimele saptamani. Cata ingrijorare pentru cetatenii romani, fie ei si aia plecati la munca. Cata nedreptate li se face, of, oooof. Nemernicul de prim ministru se da cu motocileta in loc sa isi puna salopeta si sa se dea printre puradei si chivute. Basescu ameninta - sa nu uitam ca suntem romani, si ... bla, bla, bla cautand sa mai trezeasca sentimentul patriotic adormit undeva intre gaura curului si stomac, pe matul gros. Normal ca nu suntem de acord (cum am putea fi? ma intreb) cu ce a facut Mailat, dar nici nu putem sa ii culpabilizam pe restul se spune. Cu uimire zic, cam asta este parerea generala.
Bun, asa este, nu poti sa condamni majoritatea din cauza minoritatii. Dar minoritatea majoritara o poti condamna din cauza minoritarului?
Cand spui Italia te gandesti in primul rand (dupa pizza) la tara artei. Ma gandesc la Roma, ma gandesc la Milano, la toate statuile lui Michaelangelo sau la toti "zugravii" din cati au fost. Te duci sa te copleseasca maretul. Sa te simti mic in fata minunilor artei. Sa ai senzatia ca acolo nu e mana omului. Sa respiri aerul orasului care este l'ombellico del mondo si sa te simti roman. Sa simti racoarea bisericilor gotice. Sa stai cu capul pe spate si sa te holbezi la tavan pana iti intepeneste gatul. Sa iti spui ca ai facut un efort, dar a meritat sa dai toti banii pentru ca ai avu ce vedea. Sa iti pui adidasii dimineata si sa ii mai scoti tarziu in noapte, dupa ce ai batut strazile in lung si in lat, minunat de spectacolul urban. Sa iesi din domul din Milano, sa te treaca fiorii de bucuria imaginilor si sa auzi venind din jos: "ba, daca mai scoti un sunet, te fut in cap" (e autentica!!). Scuzati-o, e romanca si munceste. Cerseste si tine un copil in brate. Copilul nu are nicio vina.
I-au invadat in orasele lor. Se spune ca sunt in Italia 1 000 000 de romani. Cica dintre astia 10 000 sunt infractori. Normal, nu e mult, raportat la numarul total. Dar raportat la statisticile lor legate de crima si criminalitate? E enorm. In egala masura sunt toti vinovati, chiar si eu. Guvernul Romaniei, Basescu, ministrul de externe si cel de interne, guvernul Italiei si autoritatile lor locale. Taberele de tigani facute ca la Bobalna, numai ca acum in loc de carute mai au si rulote sau baraci, nu ar fi fost posibile daca si autoritatile italiene si-ar fi dat putin silinta. Asa cum am spus cuiva, aceasta toleranta pe care ne-o bagau noua pe gat este periculoasa. Si stiti de ce? Pentru ca e falsa. Si eu ma pot arata tolerant cu cei din secta Aum, atat timp cat nu se plimba cu metroul in Bucuresti.

PS Nu stiu a cui este poza, nici cine a facut-o si nici pe cine reprezinta anume. Dar e nemaipomenita.