vineri, 1 mai 2009

Intre timp...

Intre timp la televizor un domn vorbea despre oameni care nu-si pot satisface nevoile de baza. E vorba de toate?

http://www.dex-online-ro.ro/index.htm

Top cautari (priviti ca eu nu pot sa zic asa ceva). Inteleg sa cauti "SUSTENABIL". Multi nu stiu si vor sa afle. Sa cauti "FAMILIE". Poate nu ai. Cu intamplarile recente din lume mi se pare logic locul ocupat de "PANDEMIE". Inteleg cam orice cautare din top. Dar sa cauti... pula asta nu mai pot sa inteleg. Ce naiba ar putea sa insemne? Ce ai putea sa afli? Ma scuzati, dar nu m-am putut abtine.

1 mai muncitoresc, romanesc, marlanesc, prostesc

1 mai muncitoresc... cu iz romanesc. In multe capitale sau mari orase europene (in Olanda, Franta, Spania, Germania, etc) astazi, de ziua internationala a muncii, oamenii au iesit cu miile sau cu zecile de mii in strada sa se rafuiasca cu autoritatile. Cauza? Criza! Desi vorbim de tari occidentale unde nivelul de trai este mult mai ridicat oamenii au gasit de cuviinta sa isi atentioneze guvernantii, sa fie mai responsabili, in acest mod.
Aceeasi zi, in Bucuresti, sau pe litoral, sau aiurea in orase importante romanesti, pulimea (apud. Adrian Nastase) iese cu zecile de mii in strada la pomenile electorale ale clasei politice in frunte chiar cu cei aflati la guvernare. In loc de bate si picioare in gura s-au impartit pupaturi, pipaieli la portofel, mititei, maricei, bere, ragaieli, damf de usturoi, zambete stirbe, sepci de diverse culori, batai pe umar, imbranceli, "da-te fa, eu eram in fata", basini inghesuite, adeziuni, "sa traiti bine". GASITI 4 DIFERENTE.

1 mai la Arad

Personaje principale, pe langa mici si bere, PSD-istii, normal. Sarbatoarea a inceput cu un miting mars. Deschizator de drum pentru coloana in miscare era un domn cu sapca rosie cu PSD, in maieu, care statea in cap si chiuia. Veselie.

Politisti si mici

Astazi in parcul Izvor Vanghelie a facut inca o pomana. Pe baza de bon (nu stiu de unde se procura bonul) luai ceva mici si cateva guri de bere. Politia adusa sa asigure ordinea si-a asigurat existenta pentru Week End. Cu cata prestanta luau lazi de bere si caserole de mici in timp ce pulimea (e la moda termenul asta, l-a lansat Adrian Nastase) se umilea pentru cateva imbucaturi. Mi-a fost rusine sa ma mai uit si am schimbat programul.

Babanu mitocanu'

Cum naiba e posibil sa intre in curtea omului, sa profite de statura aia de namila ca sa sperie pana si cainele, sa ia sticla de tulburel si sa o arunce in capul unuia aflat in trecere pe strada? Iar dupa reactiia nefericitului e clar ca a mai patit el si altele si a tacut si a inghitit. Si chair daca nu lovea pe nimeni e magarie curata sa arunci resturi pe strada. Nu putea sa o puna la tomberon? Sau sa o dea la porc? Sau poate publicul tinta al celor de la Murfatlar este, mai nou, mitocanul burtos, gusat, cu unghii mari si aproape murdare rau, nesimtit si bagacios. In cazul asta clar vor face vanzare. E plin de ei. Noroc si voie buna.

Corega - adeziv dentar

Am vazut de "en" ori reclama la Corega, pe babeta aia care vorbeste depre proteza ei de parca ne-ar spune de primii pasi pe care i-a facut nepotica. Imi place. Dunga aia roz-bombon, apetisanta ca o bubble gum chinezeasca, iti vine s-o mananci. Pe Corega. In sfarsit... In sfarsit baba se poate bucura de ce-i place - sa muste din mere si, ma gandesc eu, sa sparga nuci in gura, pentru ca pe masa aia pe langa mere si paine cu coaja crocanta, sunt si niste nuci intregi. Inseamna ca e buna pasta adeziva Corega. Am vazut ca e simplu sa o aplici. O aplici si gata. Am si eu o intrebare: CUM SE SCOATE? Mai poti scoate proteza sau ramai cu ea? Ceea ce nu ar fi rau, dar daca lipesti stramb?