vineri, 16 mai 2008

Ce-am vazut azi la metrou, 14.05.2008


Cu intarziere de 2 zile, dar merita. Personal m-am ferit sa nu fiu sfasiat. Calitatea e proasta ca si telefonul.

Poa' sa ninga, poa' sa ploua

Extraordinar cum reusesc unii sa se faca de tot rahatul - Credite fara compromisuri. Nu stiu daca acum mai ruleaza in aceeasi versiune dar la un moment dat pe micile ecrane aparea si punctul culminant - gazda dorea sa arate nu stiu ce tablou de valoare. Aici e si compromisul probabil. Desi te bate vantul la cur cand te caci, desi faci turturi la **aie la dus, nu ai intimitate, dar nici calorifere, pescarusul e nici in casa nici afara, ai usa de stejar masiv nu ai fost nevoit sa vinzi panza. Suntem o tara onesta unde, vorba aia, poti sa lasi o cana la fantana ca nu o ia nimeni. La cati microbi sunt in ziua de azi... poti sa iei si amenda.
ca sa nu mai spun ca nu te-ai multumit cu o cas acu un nivel ca toti vecinii, ai vrut sa fii cel mai nesimtit P+1. SUV-urile sunt parcate in partea celalata de casa, cea cu pereti, ca nu cumva sa blocheze privelistea.
Cu toate astea oamenii sunt fericiti. Poa' sa ninga, poa' sa ploua mie mi se rupe-n doua.
Nu e vorba, Raiffeisen te ajuta sa nu ajungi ca ei, dar asta e numai in firul narativ al reclamei. In realitate ei au acceptat conceptul, daca e sa ne referim la reclama, iar daca ne referim la conditiile de imprumut... Auzi, dobanzi la alegerea ta in fiecare an. Pana mori?

Reclama ... buna

Singurele comentarii pe care le pot face sunt urmatoarele: pisica a inceput sa caste (probabil ca ea nu devine iubareata dupa faina asta sau e castrata) iar poza de pe perete isi tot schimba pozitia. Sau se misca tapetul de cel mai fin bun gust (pentru ca se asorteaza cu mocheta si cu scaunul).
Nu pot sa plec si sa nu remarc vorba de duh care ne tine in viata de 2000 de ani (si mai bine chiar) DRAGOSTEA TRECE PRIN STOMAC. Dar cat o are nene, iubaretul ala?

Sfat: ca sa fie si mai plauzibila chestia asta eu i-as fi facut si pe aia din poza sa se pupe sau sa se giugiuleasca iar pe pisica o puneam sa ii calareasca piciorul mustaciosului. De ce mananca pisicuta cozonac?


Concluzia: gatiti cu faina Dobrogea si drept rasplata va va tine sotul in brate.
Intrebare: in familiile in care gateste barbatul si totusi nu sunt familii gay? Te iubesti singur?

Bucurestiul real

Desi am momente cand imi aduc aminte cu nostalgie de Bucurestiul de cand eram copil, cu linistea strazilor mici din centru, cu umbra umeda si cu mirosul de zid coscovit, cu iz de pisat de matza si cu zgomot de pupaza la pranz, am prins o ura pe orasul asta de vreo 3 ani de ... numa-numa. Si se pare ca nu numai eu. Am vazut un afis genial - asa cred eu. Am adaugat la site-uri favorite si pe asta (il gasiti in lista). Iata afisul:

luni, 12 mai 2008

Gustul bun ca cand eram mici

Ultimul produs Tnuva - Yoplait

Nici nu am vreun dubiu, gust de pasca scos din eprubeta. Recunosc ca este bun gustul si apreciez efortul poporului ales pentru a satisface papilele gustative ale poporului cu cele mai mari cheltuieli din Europa la capitolul bunuri de consum, desi cred ca suntem pe ultimul loc la capitolul venituri. Si nu numai.
Ceva te supara dupa ce vezi ce contine. Nu stii din prima. E ceva... Conform dex esta Asociaţie sau repetare neplăcută de sunete în vorbire. Conform limbajului curent se cheama o cacofonie - pasCĂ CU stafide. Poate nu e din cele mai explicite, ca alea: ca cand si mancand, dar parca nu se face. Si asa nu prea intelegem ce vrea sa insemne aia Tnuva si nici Yoplait nu e pe limba noastra.