joi, 15 ianuarie 2009

Consuma produse din tara ta

Am intrebat la Piata Domenii o tarabagiaoica cu varza in oferta cat costa kilu'.
- Treijcinci de mii, 'ce ea,
- Treişcinici de mii ?!!! zic eu
- Ihî, 'ce ea.
- Dar e zece mii la Mega Imaj, zic eu.
- Da, 'ce ea, dar asta e romaneasca.
Pana la urma am luat d'aia de zece mii kilu. Nici nu stii ca nu e romaneasca.

In fata supermarketului cu varza sunt vanzatori de fructe si legume exotice - rosii, ardei si mango. Ma uit dupa avocado si le vad. Vad si cat costa.
- Saizecidemii bucata ?!! Dar la Angst au la trei jdemii.
- Da, dar alea sunt romanesti.

Asa patesc si roamanii din alte tari care vor sa consume din tara lor. De exemplu borsul peste ocean.
- Dar este mai scump decat otetul de Modena (aceto balsamico).
- Da, dar asta e romanesc.

(aia cu avocado romanesc am inventat-o eu, dar preturile sunt adevarate)

Danette la tot cartierul

Plata pentru ca Razvan Lucescu a aparut in reclama de la Danette Crema de zahar ars a constat in doua sume distincte - una pentru aparitia propriu-zisa iar alta pentru ca a mancat crema la filmari. Plus o asigurare de sanatate pentru toata familia.

miercuri, 14 ianuarie 2009

Eumenes Maxilosus bantuie Herastraul

Nu cred ca e cazul ca babele sa iasa urland din parc dar nici sa nu ne culcam pe o ureche, nu e un exemplar fugit de la Antipa. Alea sunt moarte, sunt impaiate.
Ei bine, iata-l pe Maxilosus facandu-si de lucru in parcul Herastrau. Am vazut namila, avea cca 6 cm, si i-am facut cateva poze. Ma cacasem pe mine de frica. Daca se dadea spre mine cred ca lasam si aparatul si imbranceam babele sa fug eu primul. E frumos colorat, el, Maxilosus, e interesant, dar ...
Nu mi-am permis sa il casapesc pentru a-mi satisface setea de cunoastere, desi in ziua aia era o caldura chinuitoare. Precizez ca Maxilosus amusina prin Herastrau intr-o zi din vara lui 2008. A venit aici din cauza incalzirii globale? Oare stie ca stramosii lui adusi cu forta in Europa sunt expusi la vreo 2 km mai depate?
Maxilosus capturat pe "pelicula" este una dintre cele mai imortante capturi pe care le detin alaturi de carcalacul ala urias de la Mini Blu Titulescu. (http://antireclame.blogspot.com/2008/06/mini-blue.html)







Muzeul National de Istorie Naturala GRIGORE ANTIPA - 2

Iata o insecta pe care am gasit-o in cutiile frumos aranjate de la Muzeul Antipa. Nimic deosebit in afara de ea insasi, dar acolo vezi multe chestii ciudate. Deci este din Africa de Est conform etichetarii facute de specialisti.


Recicleaza

Viena

Seinfeld, THE REVENGE

Bucatele