vineri, 14 noiembrie 2008

Castelul si gradina botanica din Balcic

Poze facute vara asta la Balcic; gradina botanica, ceva cruci de piatra (pe unele scrie in romaneste cu caractere chirilice) precum si castelul. Cred ca e mai bine ingrijit decat ar fi fost daca era la noi. Asta nu inseamna ca ma bucur ca e acolo, ma intristez ca noi nu am fi fost capabili.
Casa cocotata pe varful acela de deal este cabana printului Nicoale. Simpla si atragatoare, ca intreg complexul. In incinta castelului e ciudat sa vezi toate pozele atarnate pe pereti cu explicatii in limba romana. Dovada ca bulgarii sunt fratii nostri este ca in baie cada era acoperita cu benzi de scotch lipite aiurea, ca sa nu mai intre toti mitocanii in cada. Incaltati.
















marți, 11 noiembrie 2008

Muscata din fereastra

Domnu' cu masina a aerisit, a sters prafu', a scuturat covorasele de cauciuc, a scuturat si scrumiera le semafor, a pus cruciulita la oglinda si o floare de plastic sa miroasa bine.




luni, 10 noiembrie 2008

Politia comunitara sector 1

Duminica, 9 noiembrie 2008, m-am dus cu Nora in parcul Kisselef sa stam la aer si sa se dea ea cu rolele. Adica sa o dau eu. Odata cu noi au ajuns in parc si 3 clovni pestriti cu peruci de femei maritate demult. Odata cu grupul de clovni (pare-se inscrisi intr-o organizatie de starnit zambete, sau nu) a aparut si un grup de politisti comuinitari, demni reprezentanti ai PC sector 1. Ca sa fie mai convingatori carau dupa ei si un nenea la vreo 60 de ani, angajat al BGS security, care ca sa fie mai convingator statea cu picioarele departate si isi lovea palmele a samanta de scandal. Nu a fost cazul pentru ca cei 3 clovni erau insotit de domnisoare ce detineau actele care le-au fost cerute odata cu intrebarea cine v-a dat voie sa veniti aici si sa creati agitatie. Cat timp clovni se impingeau cu politistii si domnisoarele cu BGS-istul un mos se pisa la pom la 3 metri mai la dreapta. Toata lumea a fost vesela dupa aia pentru ca grupul de clovni a pus muzica din cartea junglei si toata lumea radea, canta si dansa. Noi am plecat acasa.
Multumesc inca o data politiei comunitare a sectorului 1 pentru ca mereu e implicata in miezul problemei. Femeile, copii si batranii pisaciosi sunt in siguranta.