marți, 16 septembrie 2008

Invatati engleza



1985

Ce parere ai astazi despre asta?
In 1985 am mancat frisca. Nu am mancat frisca prima oara. Nu am mancat frisca ultima oara. Am mancat frisca o singura data in anul ala. Cu interventii.

Lasati aici orice speranta


O noua reclama Raiffeisen Bank pentru refinantare, produsul oferit numindu-se Flexicredit Integral. Nu am nicio intentie sa intru in amanuntele financiare ale ofertei. Ce ma intereseaza pe mine este reclama pentru acest produs. Eu cred ca este prost facuta. Oarecum ideea e buna, vizualizand cum oamenii isi duc povara, o masina, o casa sau mobila, cazurile fericite, sau vacanta - un lucru jenant, totusi. Sa faci rate ca sa mergi in vacanta mi se pare putin tras de par. Frumos este ca si catelul participa la corvoada unui credit, un catel scump rau, buldog belgian, cred. Adica nu ai bani sa platesti nu stiu ce, ti-e greu cu ratele, dar iti iei catel scump si pretentios. Cum participa...? Nu stim exact, dar cred ca i s-a taiat portia de bobite de la ora 11.30 (brucnh-ul cum se zice in Seinfeld).
Abia acum intra in scena si bancuta noastra, Raiffeisen. Tanarul trendy elegant scapa de povara care ii strica frumosul sacou de reiat maro. Franghia plezneste ajutata de usile automate ale bancii. Pleaca mai vesel si rasufla usurat, cu figura pe care o are orice roman cand se poate spune in context: da-i,Doamne, romanului minte de pe urma!"
Numai ca eu vad ca masina ramane la banca, in sediul bancii. Nu putea sa lase franghia pe biroul operatorului de credit si sa se suie in masina? Nu. El lasa masina in sediul bancii. Deci ce as putea sa inteleg? Ca Raiffeisen te scapa de povara dar si de obiecte.
Sper ca nenea ala a pastrat macar catelul.