joi, 7 februarie 2008

Flatulici

Cunoscatorii si-au dat seama imediat ca este vorba despe Tatulici. Ma uitam astazi pe Evenimentul Zilei, mai mult sa vad daca sunt stiri despre un subiect care ma interesa - demolarea Arenelor de tenis Progresul. Nu erau, evident. Dar era un interviu cu Cristina Bota, cuoscutul Gorn Star al televiziunii nationale, cea care a reusit sa se faca remarcata in mai putin de 2 ore pe zi cat era program. Despre casete private nu avem informatii. Nu ea m-a impresionat in mod deosebit, nici macar interviul pe care nu l-am citit, ci doar o parte a interviului, pe care am citit-o. Am vazut un subtitlu ceva cu Nicusor de Ceausescu precum si un nume urat - Tatulici. Iata ce zice distinsa duduie:

ZVONURI

„Noi nu ieşeam cu Nicu Ceauşescu“

Au existat zvonuri că v-a curtat însuşi Nicu Ceauşescu…
Nuuu. (râde). Delia Budeanu era foarte frumoasă, poate pe ea. Noi nu ieşeam nicăieri, nu pierdeam serile, nu ne întâlneam cu Nicu Ceauşescu sau cu cei din grupul lui. Într-adevăr, aveam colegi operatori, redactori, Tatulici sau alţii, care erau în gaşca lui,span> însă noi nu. Noi aveam familii, copii mici, probleme…

Apăreaţi la televizor. Eraţi privită ca o vedetă?
Unii le considerau vedete pe crainice, însă eu nu m-am simţit aşa niciodată. E drept, oamenii mă opreau uneori pe stradă, să-mi ceară autografe, sau mă lăsau să trec în faţă, la o coadă, însă eu mă jenam foarte tare. Acum poate n-aş mai face la fel.

DECIZII

„Am vrut să mă opresc la timp“span>

Aţi trăit Revoluţia în direct, chiar la televiziune…

Pe 16 decembrie 1989 eram cu băieţii mei, la munte. Apăruseră deja primele anuţuri că totul a început să se clatine. Mi-am lăsat copiii acolo şi am venit la televiziune. Am ajuns foarte greu, pentru că oamenii nu ne lăsau să trecem şi trebuia să dăm explicaţii. Până la urmă am intrat în televiziune, însă colegi de-ai mei de la Actualităţi au avut probleme mari cu cei din stradă, pentru că erau percepuţi ca fiind oamenii lui Ceauşescu. Am stat tot timpul în studiouri… zi şi noapte. I-am văzut pe mulţi dintre colegii mei metamorfozându-se, în zilele acelea, schimbându-se din răi în buni.

Unii au dispărut şi nu s-a mai ştiut nimic despre ei, iar alţii, care erau erau prieteni cu Nicu Ceauşescu, l-au scuipat şi nu l-au mai recunoscut. Am văzut comunişti convinşi care nu mai ştiau ce înseamnă comunismul, secretari de partid care acum deveniseră vajnici luptători pe baricade… Erau ca nişte cameleoni aproape toţi şi nu ştiai în cine să ai încredere, nu ştiai ce urmează să se întâmple. Dar am rămas acolo, în televiziune. N-am cerut niciodată un certificat de revoluţionar, pentru că nu mi s-a părut că am făcut ceva special. Nu am avut niciun fel de pretenţie.

Va aduceti aminte cand l-au adus pe Nicusor la televiziune in zilele alea? Cine i-a tras o flegma intre ochi scapand si o bucata de plaman, atat de tare se scremuse? Tatulici! Acum, daca dati pe Realitatea teve si aveti nesansa sa il vedeti pe tip si daca mai si insistati sa il urmariti ati putea sa credeti ca vorbeste vreun mucenic sau ceva, asa de doct, impaciuitor si calm este specimenul. Este scarbit de minciuna, de fatarnici si de nesimtire. Ma intreb cum se suporta?

miercuri, 6 februarie 2008

Paste cu branza cu sos de rosii si cimbru

500 gr paste (de preferat spaghetti)
4 rosii coapte
1 1/5 lingura unt
1 catelus de usturoi
3 linguri branza Danish White
un praf de cimbru, poate chiar mai mult
sare
piper


Se pun pastele la fiert, la fiecare suta de grame de paste 1 kil de apa si jumate de lingurita de sare. Se lasa cat scrie pe cutie, daca sunt italienesti. Daca nu, adica Baneasa sau alte rahaturi de pe la noi, se lasa cu 3-5 minute mai mult.
Se spala rosiile, vreo 3 sau 4 rosii de marime normala, se oparesc in apa clocotita timp de 30 secunde. Se scot si se cojesc. Se toaca marunt din cutit si se pun intr-un castron.
Se topeste o lingura si jumatate de unt dar nu se lasa sa inceapa sa faca bulbuci. Cand este lichid se pun peste el rosiile tocate. Se lasa sa fiarba in unt la foc mititel. Se pun si doua firicele de piper. Dupa vreo 10 minute, timp in care tot amestecati, se presara cimbrul, care poate sa fie si de la plic, cca o jumatate de lingurita. Si iar se lasa pe foc mic amestecand pana cand a scazut, s-a evaporat apa si de la rosii si din unt. Se vede cam cand e gata, pentru ca va capata consistenta. Se iau un catel mic, mic de usturoi, catelus, si se toaca marunt. Dar marunt rau, nu asa. Se pune peste sos, se amesteca bine sa fie incorporat si se inchide focul.
Scurgeti pastele fierte, le puneti intr-un castron mare, puneti si trei linguri de branza Danish White (aia ca untul, la cutii de carton)si apoi puneti si sosul de rosii si amestecati. Trebuie sa fie calde, asa ca e de baza sa va sincronizati la final cu toate astea.
Se bea ... puteti sa beti orice. Cel mai bine merge apa, dar eu prefer jumate de pahar de vin rosu demisec si gros ca sangele de macelar sedentar.

Ca sa nu se oboseasca unii citind

Incarc ceva imagini (graffitti-uri din Bucuresti, strada Pictor Arthur Verona)









Sa fie clar, da?










Dar este? Ia sa vedem. Rand pe rand am adunat chestii de genul asta de pe diverse site-uri. Doar doua nu imi apratin, nu sunt captura mea. Nu spui care.
Captura vaci apartine cirezii de la PROTV
Hambal - titlu din Gazeta Sporturilor
Imaginea clara "noi clarificam..." dar poza e pe dos e din fostul saptamanal sportiv Fanatik
In xxx cu Timisoara putea fi gasita pe Online Sport
Aia care se cheama ProSport e tot din Gazeta Sporturilor, care se pare ca sunt campioni la idiotenii de genul asta. Desi titlul articolului este legat de un fotbalist, tema apare la ... handbal, de data asta.
Rupita Ilioara si-a gasit locul in Romania Libera
Aia cu centrul istoric al Sibiului e din Evenimentul Zilei (inafara de sacosele alea atasate la babete nu vad nimic istoric)
Ziarul Ziua a publicat un articol despre vesnicii "oameni de fotbal" atasand poze cu Videanu si Caramitru. O fi vreo legatura, cine stie...
Si cate am mai vazut si nu am fost pe faza!!!