vineri, 3 octombrie 2008

Scenariul si regia - Ion Luca Caragiale in TIME OUT



Time Out. Cine vrea sa stie ce se intampla in Bucuresti si are si pretentii citeste Time Out. Vrei la restaurant? Time Out. Unde sa bei o bere? Time Out. Nu stii unde gasesti o terasa sa uzi masina primita cadou de la parinti pentru ca ai luat corigenta? Time Out. Filme? Time Out. Teatru? Of, da, Time Out.
Mi-a picat si mie in mana asa ceva si mi s-a parut cat de cat interesanta. Am luat-o sa o citesc prin tramvai dar am citit ceva pe la buda, acasa. Si cum inspiratia si vigilenta sporesc in si pe veceu, ce sa vezi? Doamna Cristiana Gavrila (nu o cunosc, dar ea semneaza articolul) regreta disparitia actorului Stefan Iordache. Cine nu? Cateva randuri despre cat de mare a fost, cel mai mare din lume... !!!! (ma rog) si alte chestii legate de golurile pe care nu le umplea nimeni daca nu era el si cum sunt promovate azi nonvalorile (asa e!!). Nu comentez prestatiile regretatului actor. Mie mi-a placut de el. Dar doamna cu pricina se pare ca s-a documentat in pripa. In loc sa il plaseze pe Stefan Iordache in filmul in care a jucat - DE CE TRAG CLOPOTELE, MITICA?, in regia lui Lucian Pintilie, ea dat click pe urmatorul, "Pentru cine bat clopotele, Mitica?" in regia lui Ion Luca Caragiale, producator Ernest Hemingway si muzica semnata Bee Gees. O greseal amica ce se poate corecta cu un drept la replica. Singurii care mai pot face asta sunt doi dintre cei trei frati Gibb, Robin sau Barry. Ori chiar doamna Gavrila sa spuna celebra AM FOST UN DOBITOC.
Al dracu' dom' Mitica!

Bonnie & Clyde si cu Pat Gerret






Cei mai de temut banditi si-au inceput ucenicia intr-un parc din cartierul Crangasi. Vine Pat cu sisuri si pistoale: Ia, ba, si tu. Fa, tine-n coa' un suriu si imparteala e gata. In timp ce alti copii se joaca si-i doare-n ... brisca acesti trei eroi muncesc si se antreneaza. Sa nu uit, Clyde era si cu ma-sa care citea o carte de dragoste si avea grija sa nu se piarda trotineta.

Ce-a vazut azi la metrou - 03 OCTOMBRIE 2008





Eu l-am vazut pe el dar ce naiba vedea el nu am putut sa imi dau seama. Iti poti imagina gandindu-te ca dincolo de gaurica aia pe care se zgaia era doar cabina mecanicilor. Ma gandesc ca nu se sarutau aia sau alt ceva. Nu arata a voyeur-ist. Un lucru e cert, doua statii cat am sta eu intren s-a holbat si s-a contorsionat in toate modurile posibile fara sa ii pese ca restul vagonului se holba, la randu-i, la el. Fara sa se contorsioneze nimeni.

luni, 29 septembrie 2008

Lucruri cu care m-am sters la cur

Arta este in sangele nostru. Pe unde intorci capul dai de pictori, poeti, fotografi, dansatori, cantareti (mai ales cantareti), balerini, politicieni abili, ziaristi, presedinti, modelatori, plasticieni. Am spus ca nu e tarziu sa imi incerc norocul.
Inspirat de recentele creatii expuse nu stiu pe baza carui criteriu de catre ICR, am facut si eu o expozitie foto. Pe care o dedic lui Basescu, celor de la ICR, celor care au expus cu ajutorul ICR, parlamentarilor, realizatorilor de talk show si celor care participa cu speranta ca au de unde sa aleaga atunci cand va veni si randul lor sa se stearga. De data asta, vorba lui Rebengiuc, la gura.
Rand pe rand au mi-au cazut prada frunze, caiete, carti (deh, cu regret), hartie de toaleta, batiste si batistute de hartie, ciorapii sau budigaii, copii xerox, daca am putut apela la ele si nu am gasit vegetatie, ba chiar afise de spectacol, si lista poate ramane deschisa. Sunt chestii cu care curul meu nu s-a inteles, iar pentru altele m-a durut sufletul (caiete de la scoala sau carti nevinovate), dar igiena este inainte de toate.
Priviti !