sâmbătă, 11 iulie 2009

marți, 7 iulie 2009

Am castigat un tricou

Cei de la Bike Culture (cei cu Bicicleta Roz) mi-au recompensat efortul de a poza bicicleta cu un tricou. Nu stiu cum si cand o sa intru in posesia lui, dar le multumesc. Mare bucurie. Traiasca bicicletele.

Cititul la romani - sport extrem (de solicitant)

Vineri seara - ma intorc din zona Mihai Bravu. Ma duc spre casa, sunt in metrou. La statia Unirii urca si se aseaza langa mine o domnisoara ce parea trecuta de 25 de ani. Tragea dupa ea o carte din colectiile astea inestimabile, Adevarul sau Jurnalul National, de care suntem mandri, dupa cum zice Tuca. Arunc o privire, citesc o propozitie si vad un nume, ceva cu "K", nu am retinut, undeva in prima linie de dialog pe pagina dreapta. Deci era Unirea. Ma uit la Izvor, tot acolo. Ma uit si dupa Eroilor. Tot acolo si dupa Eroilor. La Grozavesti nu schimbase foaia, iar la Semanatoarea numele cu "K" era in aceeasi pozitie pe pagina din dreapta. La Crangasi ma gandeam ca trebuie sa cobor la urmatoarea iar fata nici macar nu se gandea sa dea pagina. In sfarsit... In sfarsit, la Basarab ma dau jos. Pagina... neclintita.
Tin sa precizez ca tipa statea cu fata catre carte si parea treaza. Oricum, ochii erau deschisi iar mici grimase si cateva cute pe frunte expriamu efortul intelectual. Ma uitam ca era pe la pagina doua sute si ceva. In ritmul asta probabil ca incepuse cartea pe la 16 ani. Adica exact cand a invatat sa citeasca. Arata ca un om normal, intreg si fara nicio problema. Incredibil...
Eu apreciez enorm campaniile de genul mergeti cu bicileta, la iubesc, dar cred ca trebuie si macar o campanie de "puneti mana si cititi".