vineri, 21 decembrie 2007

Si sa nu te mai prindem pe aici, ca iti rupem picioarele



Cuvintele astea le puteam auzi daca atentia nu imi era atrasa in mod brutal de un anume cuvant iar incepand cu ianuarie trebuia sa incep sa imi caut de lucru. Totul a inceput de la dorinta de a trimite colegilor, colaboratorilor, furnizorilor, superiorilor, etc. o felicitare deosebita pentru Craciun. Asa cum imi propun de fiecare data incerc sa ma bazez pe imagine mai mult si nu pe cuvinte. Dupa ce am atasat imaginea, totusi, m-am gandit ca un SARBATORI FERICITE ! scris acolo nu strica. Am trecut si numele firmei, ca sa stie oamenii ca efortul a fost comun si sustinut. Scriu, semnam si dau "SEND". Am multe contacte cu colaboratori externi si cum cea mai simpla metoda este limba engleza am bifat ca optiune "SPELLING" sa fiu sigur, pentru ca nici macar eu nu sunt perfect.
Repet, norocul meu a fost ca la aceasta optiune am belit ochii si nu am dat "REPLACE" pentru ca iesea ceva foarte neplacut, iar o porte din persoanele care primeau mesajul au o oaresicare putere de decizie, chiar in ceea ce priveste slujba mea. Imaginea spune totul iar eu ma felicit ca am fost atent.
Din motive lesne de inteles nu am lasat si numele firmei la care activez. Pentru curiosi o sa pun si imaginea pe care o gandisem pentru Craciun. Este vorba despre un print facut pe foaie de carton, subtire, hartie grosolana mototolita expre.
A iesit bine? S-a terminat cu bine?

112 - alo, accident rutier minor. ..


... asa, si?
Cam asta ar putea fi raspunsul la care sa te astepti. Si pe buna dreptate. Omul de la celalalt capat (nici macar al firului, pentru ca "suntem digitalizati", cum spunea Tatulici) e si el plictisit. Daca la tine e luni aceeasi zi e si la el. Daca tu te gandesti la week end sa stii ca nici el nu mai are chef de munca. Si il mai aia si tu la cap cu telefoane. Putina decenta...
Despre ce vorbeste lumea in ultimele zile? Daca Elodia nu a aparut in schimb am aflat ca a omorat-o (mediatic) Orban. Ce daca vine Craciunul? Si la anul vine. Dar Orban da cu batu in balta numai anul asta. Nu ne putem baza pe alte chestii ce se pot intampla. Daca nu mai face? Daca la anul chiar trebuie sa acultam numai colinde? Doamne fereste! Imi dau si eu cu o mica parere: probabil ca era baut (nu beat) motiv pentru care a sunat la 112, sau a cerut sa se sune. Pe jumatate fapta era recunoscuta. Alcoolul sta ceva mai mult in sange, dar la telefon nu vine damf. De lovit nu cred sa o fi lovit-o. Varianta cu intelegerea financiara nu e ilegala, dar e imorala si devine de neiertat in cazul in care esti prins cu minciuna, mai ales din pozitia de ministru. Ar fi trebuit sa dea prea multi bani ca sa inchida gura celor stransi ca la balci (era unul acolo care poza de aveai impresia ca e in parcul de distractii). Iar intelegerea cu fata, sau familia - in cat timp cazi de acord asupra unei sume? Ala din Matiz avea si el tot dreptul din lume la o suma.Iar daca nu era singur nu cred ca impartea si plusa Orban. Iar daca se tagartea cu aia, pe masura ce trecea timpul mai veneau si alti interesati. Mai ca imi pare rau ca nu eram acolo, pentru ca nu imi stricau cateva mii de euro la final de an, desi, slava Domnului, ma bucur pentru ce am. Restul il cunoastem cu varf si indesat de la Robert Turcescu, acest Godfroy de Bouillon al televiziunilor.
In alta ordine de idei ce invataminte mai tragem (iar): asemenea tuturor cazurilor de disputa publica cu iz politic se vede ca legea este proasta. Asa a fost si cu suspendarea. Asa e si cu legea referendumului. Asa e si constitutia, proasta. In cazul in care se proceda ca in vest, pentru ca tarifele care ni se percep sunt putin mai mari si noi castigam mult mai putin, era normal ca astia sa isi stranga mana si sa faca schimb de polite de asigurare obligatorie pe care se treceau daunele. Se trecea care e pagubitul si care e vinovatul si basta! Asa au vrut sa faca legiuitorii inca de anul trecut si nu mai fac nici anul asta. In continuare, pentru o tabla indoita, te duci la politie, si daca nu esti un coios stai ca un bou cu orele, asa cum am patit eu de am stat in ianuarie de la 9 dimineata la 17 seara. Inutil sa va zic ca m-am cacat cuburi de gheata. Si eu am sunat atunci la 112 pentru ca masina care m-a lovi nu se mai putea deplasa. Mi-au ras in nas. Da cine te crezi, dom'le? Chiar asa, cine ma cred? Cine sunt eu, as adauga. Tara de cacat.
Am fost martor acum vreo 3 ani la un accident rutier minor intr-o tara occidentala. Ba chiar eram intr-una dintre masini. S-au tras pe dreapta, au umblat in torpedo, au scos cate un carnetel cu foi autocopiative, inseriate, in duble exemplar, s-au invartit vreo 5 minute pe langa masini, au mazgalit ceva, au facut schimb de hartii, si-au spus vreo cateva cuvinte, au ras, s-au suit in masini si au plecat care incotro. Cam asa stau lucrurile. Mai mare dragul...