sâmbătă, 16 februarie 2008

Simti cum te furnica

Desi e pe muntele furnica este vorba despre muntele lui Venus a reginei Furnica. Orice greiere cu bani se poate duce sa ceara. O imprumuta cu totul pe biata...


Ma intreb care e idiotul care a facut reclama asta.



Marile sperante

Care reprezinta in aceeasi masura si imense dezamagiri. Imagini cu un cos de gunoi de pe strada mea. La prima vedere, fugara, nimic neobisnuit. Dar cine se uita mai cu atentie poate intelege ce ii impiedica pe oameni sa arunce in cos si nu pe langa.





Noua senzatie de prospetime (aia adevarata)

Incercam ceva fresh. Lasam gateala si sosurile, maioneza si friptura si salivam la ce ne da natura. Am citit odata in Jurnalul lui Eliade ca se afla in India intr-o camera ce beneficia de foarte multa lumina si care avea perdele verzi. Senzatia lui era ca se gaseste intr-o boaba de strugure. Cred ca astia erau strugurii. Niciunde nu am citit o descriere mai buna pentru o camera cu aer proaspat. Desi in India, cred e, doar mortii din Gange sunt proaspeti.
Portocale se gasesc si acum, dar pentru asemena capsuni mai trebuie sa asteptati.






Cavou de gospodar

Se stie ca apa de ploaie face bine la ... matreata.
Cu toate ca, vorba romanului, mortul nu il mai intorci de la groapa, unii au vrut sa se asigure.



Reclama - sufletul comertului


Adica "FARA CUVINTE"

joi, 14 februarie 2008

4 arome

Ca tot ma intreba cineva daca am si cofeturi prin cutii. Nu erau la gratar dar am facut ceva pentru acasa. O reteta relativ usor de facut, dar greu de procurat. Iar daca nu e greu de procurat e foarte scumpa, ingrediente scumpe. E vorba de checul cu 4 arome, o reteta pariziana pursange, se face la un restaurant care are o stea Michelin. Cele 4 arome ar fi migdale, fistic, caise confiate si ciocolata. Nu se face asa de repede ca un chec pentru ca timp de 3 zile, cel putin, se tin caisele la macerat in Amaretto. Eu le-am pus in coniac. Ce e mai greu e sa cureti migdalele si fisticul de coaja. Dupa asta trebuie sa faci din fiecare pulbere. Aluatul de baza se face ca orice alt chec, numai ca se pun si migdalele. Se toarna amestecul de baza in forma in proportie de 2 treimi. Apoi se ia ultima treime si se pune la un loc cu pudra de fistic. Se amesteca si se toarna peste aia cu migdale deja in forma. Se presara al treilea strat, cel de caise macerate in alcool (coniac) si la final se pune o spuma ca de bezele in care s-au mai amestecat, in loc de numai zahar, si migdale taiate marunt si cacao. Se tine la cuptor 50 minute. E cam complicat. Eu nu ma omor dupa el pentru ca nu imi plac caisele confiate.
Ca sa aveti idee aproximativ despre preturi o sa trec cateva: migdale 200 gr 10 lei, fistic 200 gr 8-9 lei, caise confiate 250 gr 10 lei. Avand in vedere ca se folosec vreo 9 oaua si iti mai trebuie si alcool, ceva, plus faina, zahar si alte rahaturi, un amarat de chec parizian te duce la peste 40 lei. Merita? NU am contabilizat munca.

Mici detalii atasate.







miercuri, 13 februarie 2008

Am promis ceva incredibil

Si asa va fi. Cateva imagini care au socat ... bucataria mea. Ma scol dimineata ma duc la... asa era in cantec. In fine, ma duc dimineata sa imi fac un sandvici, ca de obicei cu salam si cu cascaval. Am taiat cascavalul si m-am apucat sa tai si salamul. Se duce cutitul pret de jumate de felie cand se aude un scrasnet oribil. Ceva din salam oprea lama sa inainteze. Am crezut ca e o bucatica de os si am vrut sa o ocolesc ingrosand felia la taiere. De unde! Era acolo. Am scos lama si am privit in taietura. Priviti si voi.
Salam Ardelenesc de la REINERT. Dincolo de problema asta trebuie sa recunosc ca are un gust bun, dar nu imi pot explica ce cauta aschia aia acolo. Srapnelul sau cine stie ce bucata de meteorit o fi. Nu este salam care participa la promotie cu bijuterii inauntru. Si nu o spun cu nicio urma de ironie. Mi se pare chiar trist, pentru ca am impresia ca au o calitate ceva mai aleasa. Poate si pentru ca sunt la inceput.
Nu mai stiu ce sa zic - ori e ca titlul filmului (pe care nu l-am vazut, dar la bloc, cand eram copii, se vorbea despre el intens) TOATE MI SE INTAMPLA NUMAI MIE ori marea majoritate nu da atentie unor astfel de aspecte, desi nu stiu cum poti ignora o musca in smantana Angst sau cum sa nu te deranjeze la plombe un botz de metal. Macar ca se face o mica descarcare electrica, sau ce femomen e ala care iti impunge maseslele ca un cui atunci cand le mai ai si cu plombe si musti dintr-o bucatica metalica. Tot mici eram si mancam ciocolata, destul de rar, si daca se topea pe poleiala bagam si poleiala si o mestecam sa nu risipim nimic. Poate altii rad la faza asta, dar nu faceam doar eu, (tot) la bloc era frecvent sa mesteci si ambalajul. Si ce bun era !
Sa revenim la salamul nostru, adica al meu. Priviti si minunati-va !





marți, 12 februarie 2008

Cum, unde si cu cine doarme Saşa

Saşa este motanul care a trecut prin multe la viata lui. Fugit de acasa si impuscat acum duce pe picioare o pancreatita de vreo 4 ani. Sanatate, domnule Saşa !










luni, 11 februarie 2008

Ce am pregatit pentru "iarba verde"

In caz ca mai sunt din cei care saliveaza la birou fie ca citesc fie ca vad haleu de la mine, as vrea ca imaginile de mai sus (sau mai jos, cred ca de mai jos) sa rasuceasca cutitul in rana, cum se zice.
In caz ca vrei sa te duci la iarba verde sau sa iesi in curte si sa faci un gratar iata cum te poti pregati de minune - frigarui cu carnat de casa afumat, carne slaba de ceva, legume (ceapa, ardei - poti sa pui si rosiute) precum si condimente: cimbru, coaja de lamaie, rozmarin, ustoroi, piper, sare si ce mai vrei plus costita, afumata si ea.
Ca sa ai cu ce sa stergi sosul ala pe care il lasa carnatii aia sfaraitori neaparat iti trebuie paine. Asa ca te poti apuca sa faci o paine cu coaja groasa si crocanta. In rest... poti sa bei si apa chioara daca esti cu burta plina, dar o bere rece e mai buna.