miercuri, 6 februarie 2008

Paste cu branza cu sos de rosii si cimbru

500 gr paste (de preferat spaghetti)
4 rosii coapte
1 1/5 lingura unt
1 catelus de usturoi
3 linguri branza Danish White
un praf de cimbru, poate chiar mai mult
sare
piper


Se pun pastele la fiert, la fiecare suta de grame de paste 1 kil de apa si jumate de lingurita de sare. Se lasa cat scrie pe cutie, daca sunt italienesti. Daca nu, adica Baneasa sau alte rahaturi de pe la noi, se lasa cu 3-5 minute mai mult.
Se spala rosiile, vreo 3 sau 4 rosii de marime normala, se oparesc in apa clocotita timp de 30 secunde. Se scot si se cojesc. Se toaca marunt din cutit si se pun intr-un castron.
Se topeste o lingura si jumatate de unt dar nu se lasa sa inceapa sa faca bulbuci. Cand este lichid se pun peste el rosiile tocate. Se lasa sa fiarba in unt la foc mititel. Se pun si doua firicele de piper. Dupa vreo 10 minute, timp in care tot amestecati, se presara cimbrul, care poate sa fie si de la plic, cca o jumatate de lingurita. Si iar se lasa pe foc mic amestecand pana cand a scazut, s-a evaporat apa si de la rosii si din unt. Se vede cam cand e gata, pentru ca va capata consistenta. Se iau un catel mic, mic de usturoi, catelus, si se toaca marunt. Dar marunt rau, nu asa. Se pune peste sos, se amesteca bine sa fie incorporat si se inchide focul.
Scurgeti pastele fierte, le puneti intr-un castron mare, puneti si trei linguri de branza Danish White (aia ca untul, la cutii de carton)si apoi puneti si sosul de rosii si amestecati. Trebuie sa fie calde, asa ca e de baza sa va sincronizati la final cu toate astea.
Se bea ... puteti sa beti orice. Cel mai bine merge apa, dar eu prefer jumate de pahar de vin rosu demisec si gros ca sangele de macelar sedentar.

Niciun comentariu: