vineri, 1 mai 2009

1 mai muncitoresc, romanesc, marlanesc, prostesc

1 mai muncitoresc... cu iz romanesc. In multe capitale sau mari orase europene (in Olanda, Franta, Spania, Germania, etc) astazi, de ziua internationala a muncii, oamenii au iesit cu miile sau cu zecile de mii in strada sa se rafuiasca cu autoritatile. Cauza? Criza! Desi vorbim de tari occidentale unde nivelul de trai este mult mai ridicat oamenii au gasit de cuviinta sa isi atentioneze guvernantii, sa fie mai responsabili, in acest mod.
Aceeasi zi, in Bucuresti, sau pe litoral, sau aiurea in orase importante romanesti, pulimea (apud. Adrian Nastase) iese cu zecile de mii in strada la pomenile electorale ale clasei politice in frunte chiar cu cei aflati la guvernare. In loc de bate si picioare in gura s-au impartit pupaturi, pipaieli la portofel, mititei, maricei, bere, ragaieli, damf de usturoi, zambete stirbe, sepci de diverse culori, batai pe umar, imbranceli, "da-te fa, eu eram in fata", basini inghesuite, adeziuni, "sa traiti bine". GASITI 4 DIFERENTE.

Un comentariu:

Anonim spunea...

pe 1 mai ziua in care unii muncitori au fost casapiti ca sa-si castige dreptul la program de 8 ore, am sarbatorit muncind 10 ore. izntit aironic donciu finc?