miercuri, 28 mai 2008

Ciorba cu Danone.

Niciun patron de fabrica de conserve sau de mezeluri nu isi hraneste copiii cu produsele pe care le fabrica si/sau le ambaleaza. Cica aia micii merita ce-i mai bun si natural.
Cu toate astea in reclamele la mezeluri, conserve, iaurturi, branzeturi sau alte alimente semipreparate si ambalate, protagonistii plini de veselie sunt copiii. Pe felia de paine a micutului cade din cer, tremurand sub greutatea carnurilor apetisante, o felie de salam Victoria. Dimineata tatal pergateste micutului o chifla cu salata si ceafa de porc. Fetita abia silabisete Sssalam Sssassesc. Asa se va face mare. Copiii bat mingea pe strada, iar in burta vitaminele colcaie emanand energie, timp in care mezelarul sef se duce plin de zambet la serviciu.
Cascavalul din cel mai fin lapte are efecte afrodisiace asupra alor mici - ca sa ii intre in gratii, ea ii cere lu' ma-sa sai-i faca sandvici cu cascaval ca al lui, iar el le mananca dupa care o lasa cu trotineta. Asa iubesc barbatii - o lasa sa ii ia vehicolul.
Intr-o bucatarie mobilata ultimul racnet o familie de tarani (adica metlteni) fac ciorba. Copilul se joaca pe jos fara sa aibe cea mai mica grija. Normal, mama lui face ciorba cu smantana de la Danone, care se topeste ca la ma-sa acasa (numai ei i se topeste), iar babratul o chestioneaza. Ce vreti mai domestic de atat? Ce poti sa mai vrei de la viata de familist? Ciorba cu Danone.

Niciun comentariu: