luni, 26 mai 2008

Eurovision

Nu ma pot abtine, vorba alora de la "FARA ZAHAR". Am stat ca o gospodina stoica si am privit bovin la "contestul" Eurovision. A impresionat prin slaba calitate. Dar din ce in ce mai slaba. Avand in vedere ca anul trecut premiul a fost acordat (sau a fost castigat?) pe motive de minoritati sexuale i-a incurajat pe concurentii acestei editii sa cante mai prost pe principiul "pai daca a luat scroafa aia eu de ce nu as putea?". La fel au gandit si cei doi care au reprezentat Romania. El era cu blugi si cu sacou elegant, ba mai avea si un papion descheiat la gat, de parca venea de la sindrofie si, din graba, sa nu-l prinda barbatul lui Nico (ea) a tras pe el o pereche de jeans-i. Ea,perfecta! Perfecta pentru o cantareata de restaurant cu pretentii mai mari decat Jaristea. Pretentii artistice nu culinare. In fine, norocul lor ca s-au facut de caca primii si lumea a mai uitat. Nasol a fost ca imediat dupa ce si ultimul s-a produs pe scena, ne tot aminteau cat de slabi au fost. Nu au fost singurii. S-a trecut la vot timp in care eu cascam. God evening, bon soir, dobri vecer, buna seara, Belgrad ! Rand pe rand au aparut tot soiul de mecle care imparteau in numele poporului cele 12 puncte. Comentatorul televiziunii romane (libere), mai adormit decat paream eu ca sunt, ne-a intoxicat cu "mda"-uri dupa fiecare vot evident acordat din alte motive decat am fis fost tentati sa credem daca nu eram obisnuiti. Belarus voteaza Rusia, Rusia pe Ukraina, Ukraina pe Rusia, Georgia pe Rusia, etc. Norvegia voteaza Suedia, Suedia pe Danemarka, Danemarka pe Islanda, Islanda pe Suedia (hopaaa...) iar fostele state iugoslave tot cam asa si-au impartit voturile. Aceleasi plescaituri plictisite si de la teve si de la mine. Era firesc, totusi. Vine si randul Moldovei sa voteze. Ei, cu cine puteau sa voteze ei daca nu cu patria mama, adica pe Nico si Vlad (de ea am mai auzit, vesnic candidata la ceva, dar de el nu stiu nimic)? Din Spania cele "duz poan'" se duc la ... Romania. Ghinionul nostru s-a numit Italia. Adica faptul ca nu au votat si italienii. Sau dormeam eu atunci? Cand s-a votata in Spania s-a trezit si comentatorul nostru si plin de avant declara ca "avem 12 puncte de la publicul spaniol". Asta a pus capac. Adica sovieticii se voteaza intre ei, nordicii la fel, tot asa si slavii, dar pe noi ne voteaza poporul spaniol. Nici macar nu a avut bunul simt, ca dupa atata tz-tz-iala din buze sa recunoasca cine ne-a votat. Pai tot asa a castigat si marele tenor, Costel Busuioc, concursul ala de talie mondiala desfasurat la sate.
In final, femeia si barbatul care au reprezentat Romania se pot declara satisfacuti cu cat au luat si trebuie sa multumeasca poporului spaniol, iubitor de Costel Busuioc, care tot asa a castigat concursul, cu largul concurs al poporului spaniol, partea vorbitoare rromana. Daca nu erau astia luam un frumos loc ... ultimul. Si ce mi-ar mai fi placut. Merita un prin screen momentul in care Romania era pe ultimul loc cu un bagaj rotund de puncte - 0. Cam asta le e valoarea. Poate realizeaza si ei.

Un comentariu:

Raiden spunea...

Da, corect, seamana la nivel de idei. Si mai penibil e ca au incercat sa prezinte esecul intr-o lumina pozitiva, ca vezi Doamne, lumea nu apreciaza valoarea unor asemenea cantareti. Chiar ca trebuia sa luam ultimul loc, sa se invete minte!