joi, 29 mai 2008

Ce-am vazut azi la metrou 28.05.2008

Am coborat din trenul de la Pipera venind exact la Piata Victoriei. Cine merge cu metroul, mai ales pe la ora 18.30, stie ce balamuc este pe platforma aia care face legatura intre rute. Ei bine exact in capul peronului unde am coborat si eu erau nu mai putin de 4 francezi, 2 cupluri cam la 60 de ani (dar aratau de 50), care se uitau cand la o hartie cand in sus, in directia pasarelei care ducea la celalalt peron. Nu asta era importan si nici faptul ca placutele de indrumare in metroul nostru sunt ca si inexistente. Ineteresant era modul in care se uitau. Toti aveau aceeasi mecla: buza superioara ridicata peste dinti, cu narile desfacute, parca adulmecau si cu ochi holbati si speriati de parca dinpre pasarela venea meteoritul care urma sa distruga pamantul.
Si ca drept dovada ca este greu sa te descuric la noi la metrou dupa vreo 5 minute au aparut pe peronul catre Republica. La fel de dezorientati, dar probabil ceva mai linistiti pentru ca stiau ca sunt pe drumul cel bun. Au trecut vreo 8 minute si nu a venit nimic iar francezii nostri au inceput sa se uite cu teama de jur imprejur. Peronul vuia de lume. In plus femeia de la megafon a anuntat plictisita ca trenul in directia Gara de Nord va intarzia 2 minute, moment in care astia au inceput sa se uite dezorientati de jur imprejur doar, doar vor surprinde vreo reactie pe fata calatorilor ca sa priceapa si ei putin din ce a vrut aia sa zica.
In fine, cam asta e cu metroul (au, si ce putea a pisat la Pipera), dar mai important este ca indiferent cine va fi primar dupa 8 iunie va face strazi suspendate.

Niciun comentariu: