joi, 1 noiembrie 2007

Din GARDIANUL vigilent

Articole care nu imi apartin. Nici nu ar avea cum. Pentru asa ceva trebuie sa ai "cartite" in judecatorii sau mai stiu eu prin ce institutii batute de Dumnezeu.
Am adoptat de curand, nu eu personal, ci noi, romanii, sintagma TARA A TUTUROR POSIBILITATILOR. Cam asa este, dar in cu totul alt sens decat era folosita in filmele americane proaste. Este ca in povestea lui Creanga, Prostia omeneasca. Ne intoarcem mereu acasa pentru ca vedem zilnic prosti si mai mari decat deunazi. Si iata ca justitia este intr-adevar oarba. Metoda oarba a folosit si grefiera. Probabil ca dactilografiind automat in capul ei se desfasurau alte scenarii pe placul sufletului ei. Daca as fi barbatul ei as intreba-o cu ce i-am gresit. De ce vrea sa divortam? Si iat ce au putut face niste degete dibace:

Doi barbati care se judecau pentru o masina au primit hotarare de divort!



Doi barbati din judetul Neamt au fost divortati unul de celalalt printr-o sentinta emisa de Judecatoria Bicaz. In urma cu doi ani, Mihai Darie, din Piatra Neamt, i-a imprumutat un autoturism Aro unui prieten din Bicazu Ardelean, Neculai Chindea. Acesta din urma, profitând de faptul ca imprumutul fusese acordat doar pe incredere si fara forme legale, a refuzat sa restituie masina proprietarului, care, ulterior, l-a dat in judecata pentru recuperarea bunului dat. Dupa un indelungat proces in instanta, derulat la Judecatoria Bicaz, lui Darie i s-a acordat dreptul de a-si lua inapoi autoturismul imprumutat, insa cu conditia de a-i achita lui Chindea suma de 1.000 de lei reprezentând cheltuielile pe care acesta le-a facut intre timp pentru imbunatatirea masinii. Paradoxul deciziei judecatoresti, care l-a obligat pe pagubit sa-i mai si plateasca despagubiri celui care l-a furat, nu se opreste insa aici. Mihai Darie a primit acasa o sentinta, cu numarul 4515, prin care a fost anuntat ca a divortat legal de pârâtul Neculai Chindea si ca urmeaza sa-i plateasca acestuia 1.000 de lei drept cheltuieli de judecata si alte pretentii! Reclamantul a dep
us o contestatie in urma careia decizia respectiva a fost anulata. Totodata, grefiera Simona Grozavu a fost sanctionata pentru dactilografierea gresita a cauzei pronuntate in proces. Judecatoarea Iulia Paisa, cea care a pronuntat aberanta sentinta, nu a fost sanctionata in nici un fel, desi ea ar fi trebuit sa fie cea care sa remarce ca pe unul din cei pe care ii divorta il chema Mihai, iar pe celalalt Neculai.



Norocul grefierei si ghinionul "sotilor" ca nu i-a improprietarit cu ceva hectare de paduri. Atunci sa vezi ce repede se impacau si faceau partajul discret si nu cu halima la cremenal.

Niciun comentariu: