miercuri, 29 octombrie 2008

S-a restaurat pictura

Ce s-o fi intamplat de a ajuns placuta aia pe jos in stadiul ala? Ori a dat cineva si mai mult si placutele noi au exlus, logic, placutele vechi, ori lucrarea nu a fost de calitate (adevarul e ca in biserica cu pricina mai toate picturile erau coscovite; pe exterior nu era nicio pictura).
Am privit mai atent detaliile si se pare ca am dreptate cu una din variante. Sponsorul zugravelii a fot detronat de un si mai generos. Sunt curios, totusi, cum se justifica filigranul pe care umezeala l-a sapat pe asa zisele picturi. Din motive usor de inteles am cautat sa nu expun pe enoriasii din biserica. Pe unii e posibil sa nu ii cunoasteti.
Mai exista si varianta ca banii de pe picturi sa se fi dus pe termopane. Si cum nu este crestineste sa scrii pe placute Cuviosul Gheorghe a donat termopanu' din pronaos, au scris oamenii pictura. Cine naiba sta se se uite?
Pun si doua trei detalii cu ceea ce nu poate sa liseasca de la un termopan pus temeinic - spuma expandata maronita, mai ales cand este la intrarea in biserica. Vorba aia, nimeni nu e termopan de biserica. Balustrada este de efect.
Se pot admira si covoarele, diverse modele, culori si texturi. Mileuri frumoase si o pendula. Impunator si inaltator. Afara troneaza un veceu nou nout, cu separatie pe sexe iar in dreapta imaginii cu veceul este o chestie care seamana cu o poarta de fotbal sau...

Imi cer scuze pentru amestecul imaginilor. Alegeti de acolo.
















Niciun comentariu: