marți, 3 iunie 2008

Simplu si delicios

Nu trebuie sa ai in casa decat niste unt, branza, boia de ardei si un fir de oregano sau busuioc. Daca vrei sa fie si mai bun poti sa freci cu un catel de usturoi painea prajita.
Sau o alta reteta simpla, pentru perioada de vara: paine prajita frecata cu usturoi, cateva picaturi de ulei de masline pe deasupra dupa care asezam niste rosii tocat cu cutitul marunt. Rosiile ar trebui decojite in prealabil (oparite putin si scoasa pielita). Peste rosii se pot pune cateva picaturi de sos picant - Tabasco sau Piemento (de la Heinz).
Un alt fel care se poate face din paine, de data asta nu prajita, este sa ungeti painea, de tara, cu untura de gasca sau de pui, dati cu sare si cu boia si presarati si ceapa tocata marunt, marunt. Cazi sub masa. Untura de gasca nu prea se mai gaseste dar de gaina (pui) se poate gasi. Mai ales gaina. Nu e cazul sa amintesc ca organele interne sunt la turatie maxima.


2 comentarii:

radu spunea...

da, o mancare pe cinste. recomanzi si un alcohol?

Stefan spunea...

Recomand si un alcool. Normal ca la atata untura, caz in care alegi gasca sau gaina, merge o tuica. Si la branza merge tuica, dar avand in vedere ca am recomandat mai sus la branza recomand un vermut.
La chestia cu rosii, adica un soi de bruschetta, nu recomand nimic. Dimineata?!