marți, 15 iulie 2008
Nestle Food Romania angajeaza inginer (al)chimist
Zilele trecute am avut neplacerea sa citesc ce scrie pe ambalajul frumos conceput al unei inghetate gen sorbetto de la extraordinara firma NESTLE. Sa precizez ca inainte de a citi am mancat o parte din continut. Gust pişicios, normal. Mmmm... ia sa vedem noi ce fructe au pus vrajitorii astia in aceasta bagheta magica?
Si ce sa vezi:
apa, zahar, sirop de glucoza, 3% suc de fructe de padure (adica zahar, apa - iar - concentrat de fructe, nu stim de care, morcovi, MORCOVI !!!!, coacaze negre, in sfarsit, si zahar invartit. Sau invertit, naiba sa ii ia, ce o fi ala?). Ce urmeaza nu face decat sa ne bucure, vin in sfarsit ingredientele pe care le asteptam ca pe Mos Craciun: suc concentrat de mure 0,1%, adica nici macar sucul de la o mura la toata inghetata (0,1% inseamna 0,005 grame, adica 0,05 miligrame; cand furati mure din tufisurile de pe marginea drumului si va umpleti pe degete de zeama, daca ii dati unuia sa va suga degetul ala mananca mai multe mure decat reusiti sa gasiti in inghetata asta). Sa revenim: colorant, carmin, suc concentrat de zmeura (aceeasi concentratie aceeasi poveste), aroma, stabilizator, suc de lamaie, emulgator, guma carruba (ce misto suna, exotic), metilceluloza, caragenan, pectina, acid citric, extract nestea 0,1% (asta e cea mai mare magarie - cum adica nestea? Asta este o planta, cumva? Unde creste nestea? Sau au extras dintr-o sticla de Nestea de pe raftul magazinului? Cine a extras?), maltodextrina, citrati de sodiu, colorant.
Dar nu va impacientati: POATE SA CONTINA SI URMA DE LAPTE, parerea mea in aceeasi masura in care poate contine si urme de piele de om, unghii, aripioare de musca, fire de par, saliva, sudoare, vaselina, pilitura de fier, scame, tarana si altele.
Produsul se adreseaza in special copiilor. Pofta buna si sa auzim de bine (speram)!
Sunt convins ca sunt destui boi care (ma) vor intreba: Ba, da' tu stii ce sunt astea? Iar eu (le) voi raspunde: Nu, dar trebuie sa le mancam? Fac bine?
In general cei care intreaba asa ceva sunt mancatorii de cacat de la multinationale si cei care isi duc copiii in vacanta la munte in Austia sau Elvetia si le dau sa manance produse ecologiste pe care dau sute de euro, dar ei isi permit, pentru ca vor ce e mai bun pentru copiii lor. NUMAI pentru ai lor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu